Familien Christensen

Familien Christensen overtog gården i 1924. Ludvig Karl Marius Christensen (1865-1938) drev gården indtil sin død i 1938. Han blev i 1901 gift med Jørgine Frederikke Sofie Dragsbæk (1866 - 1929). De var begge født i Hyllested. I ægteskabet var tvillingerne Olga og Harald.
L. K. M. Christensen købte Hovedgaarden ved en tvangsaktion i 1924. Gården blev overtaget den 11. marts. Han førte regnskabet til sin død. Sønnen H. Christensen havde været alvorligt syg på gr. af bughindebetændelse, men blev nu forvalter. Han giftede sig i 1936 med Gunda Mathilde Alrøe, der var en datter fra Nordsminde Kro, og som var meget dygtig til at lave mad og skabe fest. De fik otte børn, tre piger og fem drenge, heraf var der to par tvillingedrenge. En pige og en dreng døde som små. De er begravet på Vejlby Kirkegård på samme gravsted som deres bedsteforældre.

Datteren Olga (1902 - 1967) stod for husholdningen og var på gården til faderens død. Hun arvede 8.000 kr. som hun fik udbetalt. Herefter flyttede hun til Århus. Her ernærede hun sig som køkkenchef i et hotel, og siden som husholder for en dyrlæge. Olga Christensen forblev ugift. Hun døde og blev begravet i Århus. Hendes nevø, Hans Alrøe Christensen, var "hendes" barn. Olga Christensens gravsten
  er bevaret og ligger i haven på Ingvorstrup Hovedgaard.

I 1938 blev Ingvorstrup overtaget af Harald Christensen (1902-1988), der havde været forvalter for sin far. Harald Christensen havde fået en god landbrugsuddannelse blandt andet ved Malling Landbrugsskole og Constantinborg Gods. For sin tid på Ingvorstrup blev Harald Christensen kendt for sin energiske arbejdsindsats, sin gennemtrængende stemme og som den, der stod på sin ret. Ved hans død i 1988 blev gården overtaget af hans hustru, Gunda Mathilde Alrøe Christensen. Efter hendes død i 1997 købte sønnen, Hans Alrøe Christensen, gården i 1998 af dødsboet.

Til billedet af slægtsgården hører tillige, at Anne Lis Ladefogeds farfars fætter, Helmer Ladefoged, der var søn fra Revngaard i Revn, ved Grenå, købte Ingvorstrup i 1921. Da var avlsbygningerne nyopførte efter en brand. Helmer Ladefoged var enkemand, og han døde af Den Spanske Syge fra tre mindreårige børn i 1923 efter et langt og smertefulgt sygeleje.

Hans Alrøe Christensen blev ligesom to brødre uddannet landmand og blev forvalter. Millitærtjenesten aftjente han ved husarregimentet i Næstved. Som husar hed han "Re`ven". Efter de 16 måneders millitærtjeneste valgte Hans Alrøe at blive elektriker, og derefter gennemførte han ingeniørstudiet ved Århus Teknikum.I 1979 købte han og hustruen et mindre landbrug på Sjælland. Det blev afløst af et større i 1984, som de drev samtidig med, at begge havde fuldtidsstillinger, indtil de i 1998 flyttede til hjemegnen og Ingvorstrup Hovedgaard.


Klik og træk brikkerne rundt med din mus til de passer sammen...